Referințe
Elemente HTML care vom studia la această temă:
- a
- elementul permite crearea referințelor, altfel numit link. Link-urile se utilizează pentru accesarea paginilor prin specificarea adreselor web respective. Datorită acestui tag HTML are loc navigarea de la o pagină la alta - mertă o atenție deosebită la crearea structurii logice de conectare / navigare dintre pagini.
- Sintaxă:
<a href="-- link catre fisierul sursa SAU url -- " >Un careva text sugestiv link-ului</a>
După cum vă dați seama, în pagina principală a cursului TIC, și nu numai, aveți un cuprins ce conține link-uri către temele studiate / urmează a fi studiate. Toate link-urile din pagina TIC sunt asigurate de o interconexiune strânsă, astfel încât navigarea către o temă sau către pagina principală să fie ușor și intuitiv clar accessibil.
Uneori este nevoie de a plasa link-uri pe site-uri bine cunoscute de voi, ca exemplu: FaceBook , VK, Google, Wikipedia ș.a.; dar dorim să menținem utilizatorul pe aplicația noastră. Pentru aceasta, putem utiliza atributul target cu valoarea _blank.
Sintaxă:
<a href="-- link catre fisierul sursa SAU url --" target="_blank">-- un titlu --</a>
Exemplu. Link către grupul gimnaziului Ciuciuieni:
<a href="https://www.facebook.com/groups/539454400107045" target="_blank">FaceBook</a>
Sarcini:
Identifică câteva referințe în pagina curentă
Identifică link-urile ce se conțin în pagina principală TIC inspectând codul sursă.
Sarcină practică
Crează 3 pagini simple și câte două referințe către celelalte două pagini astefel încât să fie asigurată interconexiunea dintre aceste 3 pagini. Fiecare pagină va conține un titlu specific, ca exemplu: pagina 1, pagina 2 și respectiv pagina 3 însoțită de o imagine unică / sau un alt conținut.