Соединение установлено Cоединение c WS... Ошибка WS соединения WS временно недоступно

Приветствую дорогой гость!

Для того чтобы общаться с друзьями, читать интерестные новости, делиться впечатлениями, а также многое другое - воспользуетесь:
Авторизация или Регистрация

Соединение установлено Cоединение c WS... Ошибка WS соединения WS временно недоступно
Выберите категорию

Список онлайн друзей


Не отключать экран
Во время чтении рецепта или просмотра фотогалереи - экран будет влючен всегда.

Уведомления


Друзья на сайте
Информирует когда Ваш друг заходит на сайте.
Звук сообщения
Звуковое сопровождение при поступления новых сообщении.
"Не беспокоить!"
Отключает все уведомления входящих сообщений, оповещений и видеозвонков.

Сеть


Режим невидимки
Позволяет скрыть Ваш сетевой статус.

Jocurile intelectuale ca metodă de informare

Sursa originală: unicef Moldova

Pe 18 și 25 iulie, UNICEF Moldova în parteneriat cu Asociația Jocurilor Intelectuale din Republica Moldova și U-Report Moldova au organizat două evenimente la Școala de vară a voluntarilor Youth Klinic (Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor) în Holercani, pentru a familiariza tinerii cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și Convenția cu privire la drepturile copilului. Adolescenților li s-au prezentat aceste subiecte și instrumentul U-Report prin intermediul unui joc intelectual, la care într-o activitate de echipă au trebuit să răspundă la o serie de întrebări.

Avantajul jocurilor intelectuale constă în faptul că nu se cer cunoștințe specifice pentru a participa. Participanții de diferite nivele educaționale pot fi implicați în discuții despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Aspectul competitiv al jocului le oferă o motivație adițională tinerilor de a acumula informație și a găsi soluția optimă.


“Jocurile intelectuale au o mulțime de părți pozitive. În scopuri pedagogice, sunt considerate un instrument universal pentru sporirea concentrației.” spune Evgheni Poleacov, Președintele Asociației Jocurilor Intelectuale din Moldova.


Participanții au fost foarte implicați în procesul de joc. Practic s-a simțit și la nivel fizic acest fapt atunci când participanții discutau și dezbăteau posibilele răspunsuri la întrebări. Atunci când era anunțat răspunsul corect, în sală se producea o explozie de aplauze și strigăte de bucurie.


„Tuturor le-a plăcut jocul foarte mult, pentru că a fost educativ. Îmi doream de mult timp să particip la un joc intelectual și aceasta a fost ocazia perfectă. Mi-au plăcut întrebările, lucrul în echipă și cum Ivan (n.r. Asociația Jocurilor Intelectuale din Moldova) prezintă tot asta!!!”, ne-a povestit Evelina Velijenco, o participantă din Bălți.


Fiind forța motrice a societății, tinerii joacă un rol extrem de important în atingerea acestor obiective, în dezvoltarea unor soluții inovative și crearea unor premise pentru schimbări politice. Atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă este posibilă doar dacă tinerii, care constituie un sfert din întreaga populație a Moldovei, vor fi extrem de implicați în îndeplinirea Agendei 2030.

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă

Obiectivele de Dezvoltare Durabilă cuprind 17 scopuri și 169 de obiective, pe care 193 de state membre ONU au convenit să le atingă până în 2030. Aceste scopuri vizează eradicarea sărăciei și inegalității, promovarea dezvoltării durabile, buna guvernare și susținerea păcii si, de asemenea cuprind și problema de schimbare a climei.

Convenția cu privire la drepturile copilului

Convenția ONU a fost adoptată pe 20 noiembrie 1989. Republica Moldova a aderat la aceasta în 1993 după ce a fost ratificată de către parlament. Acest fapt semnifică că autoritățile naționale și locale, și societatea civilă trebuie să își unească eforturile pentru a se asigura că drepturile tuturor copiilor din țara noastră sunt respectate în ceea ce ține de accesul la educație, sănătate, dreptul la o familie și un mediu fără violență, dreptul la supraviețuire, precum și dreptul la opinie și liberă exprimare.

Asociația Jocurilor Intelectuale din Republica Moldova

Asociația Jocurilor Intelectuale din Republica Moldova organizează jocuri intelectuale și programe educaționale în domeniul învățământului opțional pentru persoane de diferite vârste, din diferite regiuni, în două limbi, română și rusă.

Youth Klinic

Youth Klinic este o rețea națională de Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, unite sub un singur scop: de a oferi suport specializat, de a preveni anumite situații problematice și de a găsi soluții pentru problemele de sănătate cu care se confruntă adolescenții și tinerii din Republica Moldova.

U-Report

U-Report este un instrument digital pentru monitorizare în timp real, care încurajează dezvoltarea comunității prin intermediul rețelelor sociale. Este 100% un instrument anonim pentru ca tinerii să își facă vocea auzită pentru factorii de decizie. Acesta creează un mediu perfect pentru adolescenți de a se implica în schimbarea socială.


Jocuri intelectuale promovate în Gimnaziul Ciuciuieni


Gimnaziul Ciuciuieni este o instituție de învățământ secundar general, ciclul I, și are misiunea de a contribui la formarea unei personalități libere și creative.

Comunitatea școlară demonstrează flexibilitate, adaptare la schimbare și rezistență la situațiile de incertitudine.

Suntem o școală prietenoasă copilului. Suntem motivați pentru a deveni mai buni în ceea ce facem.

În anul de studii 2021-2022, își fac studiile 98 de elevi în clasele primare și gimnaziale.

Procesul educațional este asigurat de 14 cadre didactice, pasionate și interesate de a crea situații de învățare eficientă.

Baza materială modernă: sală de calculatoare, bibliotecă, rețea WI-FI, supraveghere video, sală de gimnastică/sală de festivități, centru de resurse pentru educația incluzivă.

Activează secția sportivă Fotbal, cercuri de activitate artistică și Cercul de Jocuri Intelectuale.

Instituția oferă șanse egale fiecăruia spre a se realiza, spre a-și forma echipamentul psihologic și intelectual , solicitat de o lume în continuă schimbare.

Mediul școlii noastre îi încurajează pe elevi să exploreze, să manifeste inițiativă, să creeze.


Utilizarea instrumentelor web ca metodă netradițională de evaluare: „Ultima decadă a lunii mai 2021, Evaluare sumativă asistată de calculator la matematică în cl.7.”


Jocurile educaționale DIALOGICA

abordare inovativă în procesul de educație non-formală în Republica Moldova

De Ziua Universală a Drepturilor Copilului a avut loc conferința online națională cu tematica ”Jocuri educaționale pentru toți” la care gimnaziul Ciuciuieni a participat cu un entuziasm deosebit. 23.10.2020

Campanie informațională ,,Avertizat – înseamnă protejat! #2”. Oră de dirigenție promovată în format electronic în septembrie 2021 cu toate clasele gimnaziale

Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 5-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 6-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 6-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 6-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 6-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2 Clasa a 6-a. Dialogica: Avertizat – înseamnă protejat! #2

Vrei să devii milionar petrecut în cadrul săptămânei Matematică, Fizică și Informatică

Tatiana Morozov, director adj. Profesorul Bulgac Artur - organizatorul, moderatorul și inițiatorul Săptămânii Matematicii, Fizicii și Informaticii!
Aprecieri pentru abordarea originală și promovarea activitătilor ALTFEL , interesant și captivant!
Pentru inițierea elevilor în jocuri intelectuale și încurajarea elevilor de a forma echipe ale celor isteți, competitivi, pasionați de informatică, fizică si matematică!
O primă Săptămână tematică a dlui profesor în instituția noastră, pregătită în cele mai mici detalii: de la proiectare până la premiere; cu includerea tuturor doritorilor, cu descoperirea celor mai pasionați de științele exacte si a unor elevi în roluri de moderator, prezentator; a celor mai versați în ale tehnologiilor informaționale; a elevilor pragmatici, dar și a celor curioși și cooperanți. Sursa FaceBook, pentru mai multe detalii


Angela Albu, director Direcția Gimnaziului Ciuciuieni susține inițiativa profesorului de informatică, d-l Artur Bulgac, de a valorifica domeniile de interes ale elevilor prin implicarea acestora în activități extrașcolare desfășurate în mediul online. Jocurile intelectuale online sunt abordate de instituția noastră ca o activitate de cercetare la disciplinele de studii, abordare inovativă în procesul de educație non-formală. Sunt de părerea că jocurile educaționale reprezintă nu doar o distracție, ci și o unealtă eficientă de a transmite informația copiilor, de a-i ajuta să se adapteze la realitățile vieții, de a-i îndemna să ducă un mod de viață social responsabil.
Pandemia ne-a demonstrat că e nevoie de a găsi metode inovative de educație a elevilor, în special în mediul online, astfel îmi exprim încrederea că Jocurile intelectuale online vor permite elevilor să inițieze un dialog pe teme importante și actuale, iar în rezultat să contribuie la dezvoltarea gândirii logice și critice a elevilor, a lucrului în echipă, a abilităților de negociere și a motivației învățării.

Задачи

Нет активных задач